לזכות את אבא במצות ציצית קטן

שאלה:

שלום רב
כבר שנים שאבא של אשתי מתחזק בתורה ומצוות בקצב איטי .
הוא עדין לא קביל עליו מצוות ציצית קטן כנראה מחמת הבושה או שלום בית
חשבנו ביום הולדת הקרוב נקנה לו ציצית שהיה לו בבית אולי הדבר ידרבן אותו אך מצד שני אנחנו חוששים שאם הוא לא ילבש היה איזה קטרוג חש ושלום וגם שחמותי אולי יכולה לכעוס . אשמח לשמוע דעת תורה בעניין

תשובה:

רעיון מצויין, לא יהיה שום קיטרוג, רק תחשבו לפי מה שאתם מכירים אותו, האם זה באמת יגרום לו שמחה ורצון להתקדם או שהוא ירגיש שאתם מנסים להכריח אותו ולעשות עליו מצוות… לפעמים זה גורם דוקא דחייה, תחשבו לפי ההיכרות האישית שלכם איתו.

בהצלחה רבה