שימוש בקרשי הסוכה לצורך חול

שאלה:

שלום וברכה . האם אני יכול להשתמש בלייסטים שבניתי איתם את הסוכה כדי לעשות מהם שלט לעסק שלי? הלייסטים שימשו לבניית המסגרת של הסוכה. אציין שבשעת הבנייה אמרתי לאשתי שאני רוצה להשאיר אותם כדי לסגור מעין חדר במרפסת וכך בשנה הבאה נצטרך רק להסיר את הגג ולשים במקומו סכך כשר. כעת אשתי אמרה שהמבנה מפריע לה והיא רוצה לפרק אותו. האם מותר לי להשתמש בקרשים לצורך חול?

תשובה:

שלום וברכה

אם הם מיועדים לשמש גם בשנה הבאה לסוכה, נחלקו הדעות בזה, ויש שכתבו שאין להשתמש בהם תשמיש חול, אבל אם הם מיועדים לזריקה – מותר.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' כא ס"ק ו ובביאור הלכה שם.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. קשה לי לדעת כיצד לנהוג למעשה. כשאמרתי לאשתי היתה דעתי להשאיר לשנה הבאה לסוכה, אבל כשהיא ביקשה שנפרק הרי נעקרה מחשבתי הראשונה, שאם הייתי יודע שהיא תרצה שאפרק לא הייתי מייעד לשנה הבאה, והשאלה עכשיו, אחרי שפירקתי, אם אחליט שלשנה הבאה ארצה לעשות את הסוכה ממשהו אחר, האם בזה אני עוקר את מחשבתי הראשונה לייעד אותם לסוכה לשנה הבאה והם נחשבים כאינם מיועדים לסוכה ואוכל להשתמש בהם או שהמחשבה הקאשונה אינה נעקרת.