שאלת הורים שהבטיחו בטעות תשלום לסייעת על הקדמת עבודה

שאלה:

הורים של בת בחינוך מיוחד המקבלת סייעת שואלים כדלהלן
סייעת של הבת שלי נכנסה לעבוד 3 ימים לפני ה1/9 השנה
ולפי החינוך העצמאי עובדים רק מספטמבר
כל הסייעות בבית ספר (חוץ מכמה דחופות כמו הבת שלי) התחילו מה 1/9
האחראית על החינוך המיוחד בבית הספר אמרה אז לאשתי שהיא לא משולמת על ה3 ימים
אז היא ענתה לה שאנחנו נשלם היה לנו חשוב שתתחיל ביום הראשון
ואח"כ כשהיא דברה עם המנהלת היא אמרה לה מה פתאום?! היא בטח משולמת כי נכון שהתחילו יותר מוקדם אבל בבית מלכה עובדים בס"ה בשנה בדיוק אותם ימים כמו בחינוך העצמאי וזה יתקזז לה בסוף במשך השנה.
אז אשתי התקשרה לסייעת והודיעה לה שהיא לא משלמת וההבטחה שלה היתה בטעות כיון שהיא חשבה שהיא לא משולמת.
פה התחיל ויכוח הם טוענים שהבטחנו לה תשלום והתחילה לעבוד מוקדם מרוב חברותיה
ואנחנו טוענים שהיא משולמת על כל יום שהיא עבדה וזה שהרבה מחברותיה התחילו מאוחר יותר לא מצדיק תשלום וגם שחלק כן התחילו מהיום הראשון ולא קבלו יותר, והבטחה היתה בטעות כיון שחשבנו באמת שהיא לא משולמת על הימים האלה.
מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

ההבטחה של ההורים הייתה שיהיה תשלום על העבודה ולא תעבוד בחינם. לא הייתה הבטחה לשלם תשלום נוסף, ואם מתברר שהעבודה משלמת על ימי העבודה אין תוקף להתחייבות של ההורים. ולכן ההורים פטורים מתשלום.

בהצלחה.

מקורות:

יש להקל על ההורים שלא יצטרכו לשלם משתי סיבות: א. מתנה בטעות. ב. לא הייתה הבטחה לשלם כפול אלא שיש תשלום ואם התשלום מגיע ממקום אחר התמלאה ההבטחה של ההורים.

הצטרף לדיון

תגובה 1