עניית קדושה באמצע שמונה עשרה ממנין אחר

שאלה:

אם אני סיימתי מחייה המתים ואני שומע קדושה ממנין אחר האם אני עונה אתם ביחד ואם כן האם הכל או חלק

תשובה:

ככל שמדובר באותה קדושה, כלומר שניהם מתפללים שחרית אין בעיה, אבל בקדושה שונה, כגון שהוא מתפלל שחרית והציבור אומרים קדושת כתר, נחלקו בכך השו"ע עם הרמ"א, השו"ע כתב שלא יענה ולדעת הרמ"א עונה וזה נחשב קדושות שוות, ורק קדושה דסדרה של ובא לציון או יוצר אינו עונה עמהם.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א בסי' קט סעי' ג.