נסיעה במכונית לפני זמן רבנו תם

שאלה:

על פי רוב אני משתדל להוציא את השבת רק בזמן רבנו תם. לבן שלי יש צורך להגיע למקום מסוים וכדי להספיק את האוטובוס יש צורך לנסוע במכונית לפני שמגיע זמן רבנו תם. האם מותר לי להסיע אותו?

תשובה:

שלום וברכה

גם אם אתה שומר זמן רבינו תם רק בתורת חומרא ולא מעיקר הדין, אם לא עשית תנאי שיהיה בלי נדר יש לך כאן חשש של נדר, ובאופן זה יש להמנע מלהסיע אותו. אבל אם התנית שיהיה בלי נדר ואתה גם לא חושש מעיקר הדין לשיטה זו, יש להקל.