חשיבות מספר הגברים כשיש כבר מנין בברית

שאלה:

שלום רב,
נולד בן לבן אחותי והתקשר להזמין אותי לברית. בגלל הקורונה הוא מוגבל במספר אורחים. כדודה, חשבתי יותר חשוב שיזמין עוד גבר (מעל ה10 למנין) שיהיה ברב עם, אז אמרתי שלא אגיע. האם החשיבה שלי נכונה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

החשיבה יפה, אבל אני חושב שאם יש לו מנין גברים, עכשיו צריך שיקול נוסף, מי יותר קרוב והשמחה איתו רבה יותר, להזמין דודה אהובה כמוך יכול להיות שחשוב להם יותר מעוד גבר שאינו קרוב איתם מאוד, וזה גם נקודה חשובה לשמחת הברית. כמו כן, אף שמנין הוא דוקא בגברים, דין ברוב עם הדרת מלך מתקיים גם עם ציבור נשים, כיון שאינו ענין של צירוף למנין אלא בעצם קיום המצוה בקהל רב.

שירבו שמחות ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בפוסקים דנו בענין זה הרבה לגבי פורים שיש ענין לקרוא ברוב עם האם גם נשים בכלל חובה זו, והורו שאמנם אין חיוב כזה כיון שכל כבודה בת מלך פנימה אבל ברור שאם יבואו יתקיים דין זה על ידן. כמו כן ידועים דברי בעל האגרות משה שכאשר יש תקיעות לנשים משום ברוב עם עדיף שאחת תברך לכולן אלא שהעיר שמשום מה המנהג אינו כך.