רב שייעץ איך לקבל הלוואה

שאלה:

שלום וברכה:
אני בחור רווק והייתי חייב הרבה כסף משכך רציתי לקחת הלוואה מהבנק מה שבעצם יכול לעזור לי,
מה שהתברר לי שיש בעיה של איסור ריבית ולכן צריך היתר עיסקה, ומכיוון שאין לי נכס השייך לי התקשרתי לרב אחד מה עלי לעשות ואמר לי שאסור לי ללוות. ומכיון שהייתי חייב את הכסף פניתי לרב אחר ואמר לי שיש פתרון ע"י זה שמישהו יקנה לי שטח מביתו ובכך אוכל לעשות את ההיתר עיסקה .ולקחתי את ההלוואה.

השאלה שלי :האם נהגתי נכון ששאלתי עוד רב ובכך התיר לי או שעשיתי משהו שאסור.

בתודה מראש .

תשובה:

שלום וברכה,

הרב הראשון הורה לך שאם אין לך עסק אסור לך לקחת הלוואה. והרב השני הורה לך אפשרות שיהיה לך עסק ואז תוכל לקבל את ההלוואה, וא"כ אין סתירה בין שני הרבנים ששאלת. זה לא נחשב ששאלת רב שאסר והלכת לרב אחר שיתיר, אלא אחרי שהראשון אסר הורה לך הרב איך לנהוג, ויתכן וגם הרב הראשון היה מסכים, ולכן אין שום בעיה במעשיך. ותמשיך להתייעץ עם רבנים בכל מעשיך.

בהצלחה.