ברכה אחרונה – עד כמה זמן אחרי האכילה?

שאלה:

בס״ד
שלום.
ידוע שאי אפשר לברך ברכה אחרונה כשעבר יותר מדי זמן וכבר אין שובע ורק אם מרגיש עדיין שבע ממה שאכל יכול לברך. אז האם יש בעייתיות בלאכול דבר (מעל לכמות שמחייבת ברכה) אחרונה אך לא לשבוע ממנו ולברך ברכה אחרונה?

תשובה:

אין כל בעיה, באכילה מועטת שאין בה שובע שיעור עיכול הוא 72 דק' ועד אז אפשר לברך, בשתייה השיעור הוא מצומצם הרבה יותר, באכילה מרובה הצדק איתך שגם אחר כמה שעות כל עוד מרגישים שובע ניתן לברך.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי קפד סעי' ה.