הפסק בין הברכה לבליעה בעת הלעיסה

שאלה:

שלום כבוד הרב, אם ברכתי על מאכל והכנסתי אותו לפה, מותר כבר לדבר או להתעסק במשהו או שצריך גם לבלוע כדי שלא תהיה בעיה שדיברתי בין הברכה לאכילה? כמובן שצריך גם להזהר לא להחנק מדיבור בבליעה וכדו.. תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

לכתחילה ודאי צריך לבלוע מעט לפני שהוא עושה הפסק. אולם בדיעבד אם לעס ג”כ אין צריך לחזור ולברך.

מקורות:

שער הציון סי’ קסז ס”ק ל’.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב, ראיתי שיש שכתבו שאם דיבר לאחר שרק הכניס המאכל לפה לא יחזור לברך ,למרות שעשה לא כהוגן כדברי הרב, מה נוהגים
    במקרה הזה למעשה?