הפסקה בתפילת עמידה לצדקה

שאלה:

בס"ד
אדם היה מתפלל עמידה ולפתע הגיע עני וביקש צדקה . האיש הפסיק את העמידה ונתן לו כסף. אחרי כן חזר להתפלל.
שאלתי אותו : מדוע פעל כך? ענה: למדתי את זה מאברהם אבינו שקיבל אורחים ועזב את השכינה.
עניתי: זה נגד השו"ע.
אמר לי: אברהם אבינו קיים את התורה כולה וגם את השו"ע. ככה שאין בעיה.
מה אומרים?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שהוא טועה, כיון שיש הלכה ברורה בענין זה שאסור להפסיק באמצע שמונה עשרה כפי שציינת.

בנוגע לאברהם אבינו, זו שאלה נחמדה.

מקורות:

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לא הבנתי, הרי התשובה ברורה ונתן אותה גם השואל, להלכה ברור שאסור להפסיק לנתינת צדקה, ואפילו בזמן אמירת קריאת שמע אסור! כמבואר בהרחבה בס' לקט הקמח החדש סי' סג ס"' יח בשם כמה אחרונים, השאלה מאברהם אבינו היא אכן הברקה יפה, אינני יודע להשיב, אבל אין להקשות ממדרש על הלכה, זו ההלכה וזה מה שצריך לעשות, כפי שהשיב לו השואל.

  2. שלום וברכה,
    נראה לי שאפשר לתרץ בכך שאברהם אבינו נביא היה ונביא בהוראת שעה יכול לעשות דבר כנגד התורה למעט עבודה זרה ככתוב ברמב"ם הלכות יסודי התורה פרק ט הלכה ג.