האם אפשר לאכול מהקצביה הנ"ל?

שאלה:

שלום הרב,
האם ניתן לאכול מקצביה זו ואם רק דברים מסוימים מה הם?
אני מדבר על קצביה שלא נמצאת ברמת גן.
מועתק מהאפליקציה של החנות.

הקצביות של מעדני גורמה כשרות תחת השגחת הרבנות המקומית באזור בו הקצביה נמצאת.

סוג הכשרות משתנה הין קטגוריות המוצרים השונים:

בשר בקר וכבש – בכל הקצביות הבשר חלק רבנות לפי חומרות מרן הבית יוסף,
*למעט בקצביה שלנו ברמת גן, בה הבשר כשר ולא חלק.

עוף והודו – כשר למהדרין בהכשר הרבנות המקומית.

המבורגרים, קציצות וקבבים – הבשר חלק למהדרין לפי לומרות מרן הבית יוסף. כשרות רגילה לא חלק.

נקניקיות – בשר בכשרות רגילה לא חלק.

דגים קפואים – בכשרות הבד"צ.

לחניות ותיבולים – בכשרות הבד"צ.

תשובה:

זו כשרות רגילה, אם אתם ברמת גן, הייתי ממליץ ללכת רק כמה רחובות פנימה לתוך בני ברק ולמצוא בהכשרים הכי טובים, תתנדב לעשות זאת בשביל אמא.

בהצלחה

הצטרף לדיון

16 תגובות

  1. אני לא מכיר, אני לא מקומי, תשאל אברך מקומי היכן ניתן לקנות בשר מהודר, אמרתי בבני ברק כי שם יש המון אופציות, אולי יש גם ברמת גן.

  2. נכון אבל מי משגיח על זה?? על כל פנים לא חשוב, אם כרגע אין לה אפשרות להקפיד על כשרות מהודרת אתה יכול לאכול את זה.

  3. כמובן שאין לי שום אפשרות לדעת מיהו השואל אלא רק לפי סגנון השאלות והתשובות כאן ולנחש שמדובר באותו א' שמכנה עצמו בשם זה במקומות נוספים באתר ואני ממש יוצא מגידרי מהתפעלות. איזה מסירות שבחור צעיר מגלה ע"מ לעשות רצון אבינו שבשמים למרות המשפחה והסביבה. רש"י בפרשה מצטט מחז"ל על רבקה אימנו שהיתה אחות של לבן ובתו של בתואל ומגוריה פדן ארם והיא הלכה נגד הזרם. מרגש לראות צדיקים קטנים בדורינו שרוצים לעשות הכל בצורה הטובה ביותר וללכת נגד הזרם ויחד עם זה לא זזים צעד א' על דעת עצמם אלא שואלים ומתייעצים על כל צעד ושעל. לגמרי לא ברור מאליו.

    אשריך שזכית לכך ואשרי הדור שזכה.

  4. אינני אומר שזה חיוב הלכתי, אבל ככל שהכשרות היא רגילה ולא מוקפדת כמו במערכות היותר מושקעות, יש יותר לחשוש לקרטונים שהסתננו.. אבל אם אין לך אפשרות ואתה בחור צעיר תאכל בבית מכשרות רגילה.