גבר העובד עם נשים

שאלה:

שלום וברכה,

לפני שנה וחצי בערך חזרתי בתשובה.
בשנים האחרונות אני עוסק בתחום החינוך, בעבודה עם ילדים. בשנתיים האחרונות בגן ילדים. מה שאומר שאני עובד בעיקר אך ורק עם נשים.

העבודה עם הילדים מאוד נכונה לי, אך ככל שאני מתחזק אני מרגיש יותר את הבעייתיות והקושי בעודי גבר העובד עם נשים.

מן הסתם ומיותר לומר שהמסגרות שאני עובד ועבדתי בהן אינן מסגרות דתיות.

שאלתי היא עד כמה חמור הדבר? האם בסופו של דבר יהיה עלי לעזוב את עבודתי?
והאם יש עוד דברים שעלי לעשות מעבר לשמירת העיניים ואי הבעת חיבה, נקרא לזה כך?

תשובה:

שלום וברכה ידידי, ראשית ברכות להצלחה רבה מאוד בדרכך החדשה! אין כמו לחזור הביתה לכל המסורת של עם ישראל, ולעשות רצון אבינו שבשמים, שכרך הרבה מאוד.

אין צורך לעזוב את העבודה, רק באמת לנהוג כפי שהזכרת, להשתדל בשמירת העינים ולא להביע חיבה אלא יחס מנומס ומכבד בלבד. אני מניח שאין חשש של יחוד בעבודתך, כיון שהמקום ציבורי, יש הרבה ילדים הורים עשויים להגיע, ואין בעיה כזו.

תצליח מאוד!