בדיקת קשיו מחרקים

שאלה:

יש לי דיון הלכתי נוקב עם תלמיד חכם גדול וידוע בתחום הכשרות.
אני טוען שבשנים האחרונות אגוזי הקשיו ברובם נקיים הרבה יותר מבעבר ושאם קונים קשיו בכשרות מהודרת ובאריזות סגורות ולא בתפזורת, כאשר הסחורה טריה (וניתן לראות זאת עפ"י האריזה), מספיק לבדוק מדגם מהאריזה ואין צורך לפתוח אחד אחד, כי עינינו הרואות שכיום אגוזי הקשיו נגועים לעיתים רחוקות ולא כבעבר. ומצאתי הסכמה לדבריי אצל מורה הוראה ידוע ומוכר.
התלמיד חכם המדובר לא מקבל זאת וטוען שעדין יש לפתוח אחד אחד כל קשיו וקשיו (וזה תמוה שהרי בכשרויות מובחרות מאוד המוכרים מזון מוכן – קייטרינג, נמכר אורז עם קשיו ורואים שהקשיו שלם בתבשיל האורז ואיש לא פתח אותו לבדוק).
מהי ההוראה בדבר?

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי ולפי התרשמותי, אין צורך לבדוק כל אגוז בנפרד, מספיק לבדוק 10% בדיקה מדגמית, אבל זה בתנאי שקונים ממקום המפוקח על ידי מערכת כשרות טובה, והכי חשוב! מקום שיש בו תחלופה גבוהה של המוצר! חנות פיצוחים ידועה, ולא משהו שישב במכולת כמה חודשים… לא משנה התאריך כי התפוגה בדבר הזה מאוד ארוכה, דבר שישב חודשיים בחנות גם יראה לך לעוד המון זמן… וכן צריך שיראו שלמים ללא סימני כירסום לא כהים ומצומקים, רק בהירים, שלמים וללא חורים. כל אגוז חשוד יש לבדוק.