אישה פרודה שהייתה עם גבר אחר ורוצה להינשא לאותו גבר

שאלה:

אישה פרודה.. ללא גירושים.. הייתה ביחסי אישות עם גבר אחר שהכירה והתאהבה בו.. וניתקה כל קשר עם הבעל הקודם ומעוניינת להינשא לגבר החדש!! מזה שנים הם בקשר זוגי וכעט רוצים למסד את היחסים. האם זה אפשרי?

תשובה:

שלום רב,

הקשר הקיים ביניהם היום הוא קשר אסור. למיטב הבנתי האישה הזו עדיין לא קיבלה גט מבעלה?! כלומר, היא אשת איש לכל דבר, זה איסור חמור ביותר ועליה לנתק מיד את הקשר עם אותו אדם. ואפילו אם האישה כבר התגרשה בנתיים, הקשר עם אותו אדם שהיתה איתו בקשר לפני הגירושין הוא אסור. יש איסור מן התורה לבעל ולבועל. ואיסור לבועל לאחר הנישואין הוא חמור עוד יותר. כלומר, אילו הם ימסדו את הנישואין שלהם האיסור יהיה חמור יותר. לכן, אין ברירה אלא לנתק את הקשר ולשוב בתשובה על המעשה החמור של איסור אשת איש שנעשה במקרה זה.