ברכה על נטילת ידיים בבוקר – מתי?

שאלה:

יש לי שאלה שאני קם בבוקר ואחרי שאומר מודה אני אני הולך ליטול ידיים השאלה שלי אם צריך לברך או אחרי כל הצרכים והכל. אני עושה שוב נטילת ידיים ואז מברך. אני ספרדי פשוט הבנתי שיש מחלוקת עד עכשיו עשיתי נטילה עם ברכה ישר אחרי מודים תודה

תשובה:

שלום וברכה

הברכה חייבת ליטול רק בנטילה שאחרי עשיית הצרכים, משום שעיקרה לדעת הרא"ש הוא הנקיות לתפילה ואם שוב ידיך יהיו חייבות נטילה, הרי שהנטילה הקודמת לא היתה זו שהיא הכנה ונקיות לתפילה, ונמצא שהברכה היתה לבטלה. לכן נוטלים ידים, שירותים ואז נוטלים שוב בברכה.

מקורות:

ראה משנה ברורה וביאור הלכה בענין זה בתחילת סי' ד.