שוטה כל ימיו ולא רשע!

שאלה:

רשום בפרשת תזריע מצורע, מוטב לאדם להיקרא שוטה כל חייו מאשר להיות רשע שעה אחת לפני המקום , מה זה אומר להיקרא שוטה?

תשובה:

כפשוטו, עדיף לנהוג בצורה כזו שיצחקו עליך כמה אתה טיפש ולא יוצלח ותמים וכו', ולא ללכת אחרי עצת יצרם הרע של החברים ולעשות מעשה רשע שיכבדוך בכך…

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. ינהג כדרך החכמים… הפסוק רק מדבר כאשר קוראים לו שוטה בגלל שהוא שומר מצוות, וגם לזה יש עצות בדרך כלל, אבל אם מבחינה חברתית מתייחסים אליו כך כדאי לבחון עם אדם בוגר ממה זה נובע ולנסות לתקן.

  2. חדש טוב לכולם
    אני מבין שמדובר במעשה חד פעמי שאם לא יעשהו, יתכן שיגידו עליו כל ימיו שהוא טיפש, ובכל זאת אסור שיעשה זאת אם על ידי המעשה הזה יהיה רשע שעה אחת לפני המקום.
    לכן נראה לי במחילת כבוד הרב שלא נכון להגדיר "כאשר קוראים לו שוטה בגלל שהוא שומר מצוות". מי שנמצא במצב כזה, קרוב לודאי שהבעיה היא אחרת לגמרי. וכנראה לכך התכוון כבוד הרב