להקל בצבעונים מחמת פצע מדמם

שאלה:

שלום וברכה
אשה שעברה ניתוח בנרתיק ולכן יש לה שם פצע מדמם והיא יכולה לעשות הפסק ובדיקות רק אצל בודקת טהרה, האם אפשר להקל ללבוש צבעונים בשבעה נקיים, כי באופן אחר כבר כמעט חודשיים לא הצליחה להטהר?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שזה המצב, שגם כאשר היא עושה הפסק אצל בודקת טהרה זה כל הזמן מדמם מהפצע על הלבנים, יש להקל. אבל עצם הסיפור תמוה ולדעתי מצריך פנייה מהירה לרופא, כיצד יתכן שפצע מדמם ספונטנית אחרי ניתוח חודשים ארוכים? זה לא נראה לי תקין ועשוי לגרום לזיהום.

רפואה שלמה.