יצירת קורס דיגיטלי בעקבות איסוף חומר מכמה קורסים שלמדתי מאחרות

שאלה:

שלום, אני למדתי קורסים של עיבודי תמונה אצל כמה צלמות. ואני רוצה להוציא קורס דיגיטלי שאוסף את הידע שלי מכל מה שלמדתי. האם יש בעיה עם זכויות יוצרים? יש לציין שפוטושופ היא תכנה שכל הכלים קיימים בה ואף אחד לא ממציא. רק כל אחת עובדת ומשתמשת בכלים בצורה שונה. ואני מעבירה את כל השיטות שלמדתי. כמו כן, אחת מאלו שלמדתי אצלהן גם הייתי בסדנת צילום שאחריה היא הדגימה על התמונות שצילמנו – האם אפשר להדגים בקורס על התמונות האלו (באופן דומה לזה שהיא מלמדת?) כמובן שאני יכולה לציין שאת התמונות צילמתי בסדנא שלה ואני ממליצה. אשמח לתשובה תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

ידע שרכשת מקורס לא מוגן בזכויות יוצרים ומותר לך להפעיל קורסים וללמד את הידע שלך. האיסור להעתיק חומר ולא ידע. ולכן מותר לך לללמד עם כל הידע שרכשת בכל המקומות.

התמונות שאתן צילמתם בסדנא זה שייך לכן ומותר לך ללמד מאותן תמונות.

בהצלחה.