הזמנתי מוצר והגיע מוצר נוסף באיחור

שאלה:

שלום,
לפני 10 חודשים הזמנתי מסין רמקול לא יקר כ20-25 דולר. וקרתה טעות במשלוח שהוא לא הגיע. אז חברה שלחה לי אחר. וכעבור חצי שנה אחרי שקיבלתי את המוצר פתאום הגיע רמקול שנשלח מזמן.
האם מותר לי להשתמש במוצר. כי אני אפילו לא יודע האם אוכל ליצור קשר עם המוכר, וגם מוכר מסתמא עכו"ם. ומשלוח בחזרה יעלה כסף ובזה אני לא מחוייב.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

המוצר שהגיע באיחור דינו כאבדה, ובגוי אסור להשיב להם אבדה. ולכן ניתן לקחת את המוצר לעצמך ואין צורך להודיע להם. והזמנה מסין קרוב לוודאי ששייך לגוי ואין צורך להחזיר.

אם יש חשש שהחברה תראה שהמוצר הגיע לידך ולא שילמת או החזרת, יש בזה חלול השם ובמקום שיש חילול השם חייבים להחזיר אבדה לגוי. לרוב במכירות של חברות גדולות באנטרנט אין חשש שידעו שהמוצר הגיע ליעד, כיון שמדובר בקניות רבות והם לא יעקבו אחרי המוצרים.

בהצלחה.

מקורות:

מוצר שהגיע באיחור אחרי שקיבלת החזר כספי אין זה גזל הגוי אלא אבדת גוי, ואבדת גוי אסור להחזיר – שו"ע חו"מ סימן רסו סעיף א.