ארנונה בדירה שכורה

שאלה:

בס"ד, שאלה בקשר לארנונה –
דירה בפרוייקט 'פנינת חמד' בי-ם נשכרה מתאריך 06/2014 עד תאריך 09/2015, וסוכם כמקובל שהשוכרים משלמים את הארנונה,

אולם היות והדירה עוד לא היתה רשומה בעירייה, עדיין לא חל חיוב בפועל, וממילא גם לא היתה אפשרות לשלם,

בתכל'ס, החברה רשמה את הדירה בעירייה באמצע 2016, ואז התקבלה הודעת חיוב על ארנונה מתאריך 01/2015,

באותו זמן כבר גר בדירה שוכר חדש, שנכנס שנה אחרי שהשוכרים הקודמים יצאו מהדירה, והוא ביקש הנחה על 2016 + 2015, אך בעירייה לא נענו להעניק הנחה רטרואקטיבית גם על 2015,

ובינתיים השוכר החדש עזב את הדירה וחזר לחו"ל,

שלחנו מכתבים לעירייה והפעלנו עסקנים בנושא, ואחרי שנה של התרוצצויות קיבלנו תשובה סופית מהעירייה, כי על אף שהם יודעים שהם אשמים בכך ששלחו את הודעת חיוב הארנונה באיחור, אבל היות שהשוכר החדש כבר נמצא בחו"ל, לא ניתן לתת הנחה רטרואקטיבית.

השוכרים הקודמים טוענים כי הרי מלכתחילה ניסו להשיג הנחה, אלא שהודיעו להם שאין כלל ארנונה על הדירה, והמשיכו לשכור את הדירה מתוך הנחה שאין שם חיוב ארנונה, ואם הם היו מקבלים את חיוב הארנונה בזמן היו עושים הנחה של 80 %, ואם העירייה לא היתה נותנת להם הנחה רטרואקטיבית היו הולכים לבית משפט נגד העירייה, מה שכבר אינם לא יכולים לעשות כעת, כי הדירה כבר נרשמה בעיריה על השם של השוכר השני שנמצא בחו"ל,

בפועל, לאחר שזה נסחב כתוצאה מכל זה, זה הגיע להוצל"פ, ואז בעל הדירה סגר את התיק בתשלום של 5500 ש"ח כולל שכ"ט, במקום 1770 ₪ שזה היה סכום החיוב המקורי לפני ההנחה על תקופה זו.

השאלה היא, האם השוכר הקודם חייב לשלם עכ"פ חלק מתשלום זה [מעבר לסך החיוב המקורי לאחר ההנחה]?

תשובה:

שלום וברכה,

השוכרים שדרו בדירה צריכים לשלם את המחיר המלא של הארנונה. חיוב ארנונה חל על הדייר שגר בדירה והעובדה שלא הצליח לקבל הנחה לא פוטרת אותו, והחוב של הארנונה לא לא אמור ליפול על המשכיר.

לגבי תשלום של הוצל"פ יש לעיין בדבר מי ומי צריך לשלם.

בהצלחה.