איסור שמן שבתוך דבר כחוש

שאלה:

בוקר טוב לרב עוגיות היתר ובאחת מהם היה מילוי של איסור שמן וכול העוגיות נוגעות אחת בשניה האם כולם אסורות משום שאומרים השומן מפעפע בכול החתיכות כיון שכולם נוגעות אחת בשניה אשמח למקור

תשובה:

אין כאן פיעפוע כיון שנקודת המגע היא בחלק היבש, בעוגיה עצמה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכבוד הרב אפשר מקור לכך? כי לכאורה הכול אסור בסיס קה סע ז שאיסור שמן מפעפע בחתיכה הנוגעת. והחילוק שנכתב כאן "אין כאן פיעפוע כיון שנקודת המגע היא בחלק היבש, בעוגיה עצמה." מהיכן? תודה ושואל רק להבין