מסעדה בכשרות לא מהודרת

שאלה:

שלום הרב,
האם אפשר לאכול במסעדה בלי כשרות מהודרת?
מקדונלדס?
מסעדה של פלאפל?
יש מקרה דחק?

תשובה:

אין לאכול במסעדה שאין לה כשרות מהודרת, למעשה מסעדה או מלון זו הבעיה הכי גדולה בכשרות ואסביר: כאשר אתה מדבר על מוצר מתועש, המתכון שלו קבוע, מערכת היצור שלו קבועה, הכל עובד כל יום אותו דבר, לכן הסיכוי למכשול פתאומי יחסית נמוך, שפתאום יחליפו מרכיב, לא מצוי. במסעדה זה דינמי, כל הזמן מכינים שם מערבבים מוסיפים מוצרים יוצרים מתכונים ממלאים חוסרים וכו', ולכן שם צריך השגחה רצופה כל זמן הפעילות בצורה הכי מקצועית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. פלאפל שיש לו תעודה מקומית וכתוב השגחת בדץ על בישול גוים אפשר לאכול?
    שאלו את המוכר/הבעלים(חא בטוח) מקודם מה נשים מהמגס החרדי והוא אמר שבדץ.