לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שימוש בחשמל של הישיבה לצורך דברים שאסור להביאם לישיבה

שאלה:

שלום רב.
בישיבה שאני לומד בה מותר (בזמן האחרון) להביא טלפון כשר בלבד. לצערי נמנע ממני שימוש בטלפון כשר ונאלצתי להשתמש בטלפון שיש בו הודעות sms. האם מותר לי להשתמש בחשמל של הישיבה לצורך הטענת הטלפון?
בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להטעין פלאפון בישיבה אם הנהלת הישיבה מקפידה על שימושו במתחם הישיבה. מלבד האיסור להטעין יש איסור להחזיק פלאפון לא כשר, גם אחרי סיבות מוצדקות [ובפרט לרווקים].

בהצלחה.

מקורות:

להטעין פלאפון מחשמל פרטי יש להקל משום שהוא דבר שאין מקפידים עליו. ולבחור בישיבה שחי בישיבה ודאי שיש מותר. אולם בדברים שיש איסור מצד הנהלת הישיבה אין היתר להטעין כיון שהם מקפידים על השימוש.

אחרי שכל גדולי ישראל מכל החוגים הביאו דעתם בעניין הפלאפונים אין לעבור על דבריהם.