קוגל בחזקת בשרי

שאלה:

שלום הרב,
קיגל איטרחות שאיטריות והקרמל בושלו בסיר בשרי (לא יודע אם בן יומו, נקי ומלוכלך) והסוכר שבקרמל נמדד בכלי של השיקר שהוכן בו עם חלב קודם לכן(אנראה היה נקי בשימושו עם הסוכר,אחרי הכל לא נהוג לשים סוכר בכלים מלוכלים)
התנור היה לאחר אפית עוגות פרווה.
האם אפשר לאכול את הקיגל והאם הוא בחזקת בשרי/חלבי?

תשובה:

אפשר לאכול, אבל הוא בחזקת בשרי, כלומר לא לאכול עם חלב אבל לא צריך להמתין לאחריו שש שעות.

בתיאבון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הקיגל היה באותו זמן בתנור עם קיגל תפוחי אדמה, שכנראה הועשר בסופר (כי הסופר כשר) אבל לא בדקתי לעומק…
    דבר שכזה יכול לפסול גם את הקיגל איטריות שהיה איתו בתנור?