נדרים – שמירת הברית

שאלה:

שלום הרב יש לי שאלה חשובה אם נדרתי בעבר נפלתי בברית ונדרתי שלא אפגום בברית 40 יום כרגע אני חיי עם גויה ועצם זה שנפלתי בברית בעבר זה בשביל לא ליפול עם גויה ועכשיו שיש לי נדר לא לפגום בברית אני על סף ליפול עם גויה בשביל לא להפר את הנדר של פגם הברית ואני גם הוספתי כל מני גדרות ל40 יום של הנדר שקשה לי מאוד לעמוד בהם אני לא יודע מה לעשות האם אפשר לעשות התרת נדרים על דבר כזה? ואם כן האם אפשר לעשות את זה בטלפון? ואם אפשר הרב יכול לעזור לי בזה כי אני מתבייש ללכת לרב אחר ואני על סף נפילה עם גויה בבקשה תעזור לי..

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את שאלתך כלל. ברור שלחיות עם גויה הרבה יותר חמור מליפול בברית!!! אתה עושה את ההשתדלות שלך לשמור על טהרה, ובמדיה והיה כשלון מתוך שינה אז היה, אבל גויה?! זה הרי להוציא את עצמך מכלל ישראל, מי עושה דבר כזה??!! התרת נדרים בטלפון זה דיעבד גדול, אנחנו בכל אופן לא עסוקים בהתרת נדרים, גם בעיה להתיר נדר שתכליתו מניעת איסור, ראה שו"ע רכח,טז, אבל בכל מקרה עשה כמו שכתבתי.