לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מים שמחלחלים מהאמבטיה של השכן

שאלה:

קיימת נזילה מקומה עליונה לזו שתחתיה עקב איטום לא נכון ברווחים בין האמבטיה לקרמיקה
א. האם מוטלת חובת תיקון על העליון, היות והנזילה אינה מיידית בשימוש אלא מחלחלת לאחר זמן
ב. אם כן- האם תיקון של קלקול טיח גם מוטל על העליון, או רק מניעת המשך הנזילה
ג. ואם הנזילה נמשכת כשנה, ולפני חודש/חודשיים אמר התחתון לעליון שיש נזילה וצריך לבדוק מהיכן היא ולתקן, האם אז כן מוטל עליו גם תיקון הטיח, ואם כן – האם רק תוספת הקלקול שנתחדשה אחרי ההודעה על הנזילה

בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה,

השכן העליון שהוא בעל הנזילה חייב לאטום היטב שלא להזיק את השכן התחתון. ואין הבדל אם המים מחלחלים מהר או לאט.

לגבי תיקונה טיח שנגרם לתחתון מחדירת המים, עד הזמן שלא נודע לעליון מהקלקול אינו חייב לשלם על כך, וכדין ממון המזיק שהיה שמור ויצא והזיק שפטור המזיק.

אחרי שנודע לעליון על הנזילה והתרשל מלתקן, נחלקו הפוסקים האם חייב לשלם על הנזק – יסוד המחלוקת האם מים שמחלחלים מוגדרים כבור שפטור על הכלים. או כאש שחייב בכלים, וטוב לפשר.

בהצלחה.

מקורות:

חובת העליון בתיקון המים שמחלחלים – נרחיב בנושא בעזרהי"ת.