לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מזיגת משקה בחורה לגבר

שאלה:

שלום וברכה.
האם מותר לבחורה למזוג משקה לבחור? ומה לגבי אישה?

תשובה:

שלום וברכה

אין שום איסור פורמלי כזה, רק יש תמיד לשמור על גבולות הצניעות בכל הנושא החברתי של בנים בנות, ובודאי בסוג כזה של סיוע שיש בו סוג של הבעת חיבה. לכן לפי הענין והסיטואציה יש להזהר בענין זה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בשו"ע אה"ע כא, ה איסור מזיגת כוס מאשה לאיש אחר.
    אך אין הדבר אלא בכוס יין [ואולי שאר משקה אלכוהולי] שהוא דבר חיבה, כמבואר בב"י יו"ד סי' קצה, וש"ך שם סקי"ג.
    ואף שבנדה נוהגים אף בכל משקין, נהגו להחמיר כדעות שאוסרות כל משקה, המובאות בב"י וש"ך שם, אמנם גם שם רוב הראשונים ס"ל שהוא רק ביין.
    ואולי יש לסמוך על דעת הגה"מ שהובאה בב"י שם, שדוקא מזיגה במים, אבל מזיגה מן הכלי מותרת אף ביין, אך עיקר הדין הוא כמו רוב הראשונים כנ"ל שאף במזיגה מן הכלי, ודוקא ביין [ואולי כל משקה אלכוהולי כנ"ל].