לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

העתקת חידות לעלון

שאלה:

שלום. אני מכין בלי נדר עלון תורני.
יש בו פינת חידות. רציתי לדעת מה מותר להעתיק מספרי חידות? האם מותר להעתיק חידות מספרים כאלו. להשתמש בכוונה לא מאותו הספר אלא ממגוון של שניים שלושה ספרים?
וגם לא לפי סדר הספר?

תשובה:

שלום וברכה,

העתקה קבועה מספר נחשב להפרה זכויות יוצרים ואסורה לפי ההלכה. ואין הבדל אם זה העתקה נעשית לפי סדר הספר או לא. וכדי להעתיק יש לבקש רשות מהמו"ל. אפשר להקל בהעתקה של שניים או שלושה חידות באופן חד פעמי.

בהצלחה.

מקורות:

העתקה חד פעמית לא מפחיתה מהזכויות של היוצר. אבל אם מעתיק בצורה קבועה משתמש בזכויות של המו"ל.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. הרב מחמיר רק בחידות וכדומה?
    לכאורה בשאר הדברים נראה שבעלונים מקילים, לעתיק פרפראה פה, מאמר פה?
    סך הכל הספרים מלאים לפעמים על פרשה ב-30 עמודים ולהתיק פחות מ-5 אחוז וכדומה בצירוף חידוש פה חידוש משם וככה בונים עלון בכל מקום. זה לא יגרום לאף אחד לא לקנות את הספרים אדרבה אולי ההיפך.

  2. ללקט מאמרים מספרים אין בכך הפרת זכויות, זה לא מונע אחרים לרכוש את הספר, ואדרבה יגרום שירכשו את הספר. אבל ללקח חידות באופן קבוע מספר מסוים זה נראה יותר הפרת זכויות. אם לוקחים כל פעם מספר אחר לכאורה אין בכך בעיה.