הוצאה בשבת משקפי קריאה / שעון יד / עגלת ילדים

שאלה:

שלום

מה הדין לגבי הוצאת שעון יד עגלת ילדים ומשקפי קריאה בשבת
במקום שיש/אין בו ערוב.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. יש שדנו לגבי שעון יד שאולי הוא מלבוש, אבל למעשה יש להחמיר בזה בודאי במקום שאין עירוב כלל.

2. משקפי קריאה שאינן משמשים לראייה למרחוק הם ודאי משאוי ואסור לטלטלם בשבת.

3. לגבי עגלת ילדים / נכים בשבת, בודאי יש בכך טלטול האסור בשבת ככל שאין עירוב או שלא סומכים על העירוב, בנוגע לשאלה האם מדובר באיסור דאורייתא או דרבנן והחילוקים השונים לענין זה בשאלה זו, ראה ארחות שבת פרק 28 הערה רעו.

מקורות:

1. ראה ביאור הלכה סי' שא סעי' יא, ודינים והנהגות לחזון איש פרק יד ס"ח, וכן המנהג. אמנם יש שצידדו בלי קשר לסברא של תכשיט להקל בשעון שאולי הוא דרך מלבוש ולא דרך טילטול, ראה בענין זה בשו"ת אגרות משה או"ח סי' קיא וע"ע שש"כ פרק יח הערה קיא מהדורה ישנה, אבל למעשה המנהג להחמיר בזה, בודאי במקום שאין עירוב כלל.