שימוש בכלי ללא טבילת כלים

שאלה:

שלום הרב,
האם יש בעיה לאכול אוכל שבושל בכלים לא טבולים וכערת החלוקה וכף החלוקה אינם טבולים, כאשר אני אוכל בחד פעמי?
ותנור שיש בו מגש לא טבול ועליו שמים נייר אפיה ואת האוכל,האם כאן יש בעיה כאשר אני אוכל בחד פעמי?

תשובה:

שלום וברכה

הכנת האוכל בכלי שאינו טבול אינה אוסרת אותו, כך שאם מגישים לך אוכל שנעשה בכלי לא טובל ואתה משתמש רק בחד פעמי אין לך איסור, כמובן כדאי מאוד לשכנע את ההורים לטבול את הכלים, תציע להם שאתה תבצע הכל והם לא יטרחו כלל, אולי יסכימו… אבל כמובן אסור לבשל בכלי לא טבול, כך שככל שאתה נדרש לבשל בעצמך זו בעיה.

בהצלחה רבה