לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לחם על פלטה בשרית

שאלה:

הנחתי לחם על סיר בשרי
שמונח על פלטה
הסיר והלחם מכוסים בכיסוי
הנחתי גם לחם על הפלטה עצמה
שלעיתים מתלכלכת
מאוכל בשרי
האם אפשר לאכול חלבי
לאחר אכילת הלחם
בשני המקרים?
האם צריך לחכות 6. שעות?

תשובה:

שלום וברכה

אין לאכול לחם זה עם חלב ממש, אבל אין צורך להמתין שש שעות.

שבת שלום ומבורך.

מקורות:

ראה ש"ך סי' פט ס"ק יט על פי סתירת דברי הרמ"א בענין זה,, וכן כתב בחכמת אדם כלל מ סעי' יג וביד יהודה פי' הארוך ס"ק ה ועוד אחרונים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרבנים היקרים!
    יש לציין שבמידה והלחם השני שהיה מונח ישירות על הפלאטה לא היה מכוסה יחד עם הסיר הבשרי בכיסוי, לדעת פוסקי ספרד נאמר בזה נ"ט בר נ"ט – מאכלים בשריים נתנו טעם בפלאטה, והפלאטה נתנה טעם בלחם המונח עליה – ועדין היתרא הוא ולבני ספרד מותר לאכול את זה הלחם עם חלב יחד כמבואר בשו"ע יורה דעה סימן צ"ה.
    כמובן, בתנאי שהפלאטה אינה בת יומה והייתה נקיה היטב.

  2. במידה והיא נקייה ממש רבים מבני ספרד נהגו כמוך, אף שכבר הערנו פעמים רבות שדעת רבים מהפוסקים בתחילת סי' צה שגם השו"ע לא מתיר לעשות זאת לכתחילה, ראה הנדון שם בפרי מגדים חוות דעת ויד יהודה.