כהן שיש לו חברה גרושה שקיבל פדיון הבן

שאלה:

כהן שיש לו חברה גרושה,הוא לא גר עמה או נשוי לה,אך שוכב עמה.הכהן שומר שבת ומתפלל למרות האיסור שבו הוא חי.אותו כהן עשה לבני פדיון בכור.האם בדיעבד הפדיון תופס או שצריך שוב לפדות?
(האם נאמר שזה דומה למה שהרמב"ם רשם שאם כהן נשא גרושה ועבד,יצא)

תשובה:

שלום רב,

מדאורייתא ודאי הבן פדוי משום שהוא כהן לכל דבר גם כאשר הוא עובר על איסור תורה. מדרבנן, נפסק בשו"ע או"ח סי' קכח סעי' מ' שכהן שנשא אישה גרושה אינו עולה לדוכן ואין מעלים אותו ראשון לתורה עד שידור על דעת רבים מנשים שהוא אסור בהם. אז נכון שכהן הזה אינו נשוי לאותה גרושה אבל מאחר שהוא חי איתה ברמה כזו או אחרת, ודאי הוא בכלל הקנס שקנסו שאינו עולה ראשון ודוכן וכו'. וכתב בכנסת הגדולה סי' יו"ד סי' שלג שכמו כן, אינו נהנה ממתנות כהונה ובכלל זה פדיון הבן, לכן לכתחילה ודאי שלא פודים אצל כהן כזה עד שלא ישוב בתשובה גמורה כנ"ל. אבל אם כבר הבן נפדה, לכאורה אין צורך לפדות שוב, אם כי לא ברור לי קנס זה של רבנן האם זה מצריך פדיון מחדש או לא.