חבר שמציקים לו

שאלה:

יש לי חבר שעושים עליו מלא צחוקים ויורדים עליו ברשת ועכשיו גם במציאות וזה קורה לו מלא, השאלה היא למה זה קורה לו ? ומה הוא צריך לעשות כדי שדברים כאלה לא יקרו לו יותר?

תשובה:

קשה לי לייעץ כיון שאינני יודע את פרטי הסיפור, אבל התשובה לא אמורה להיות אצל רב, זה לא נושא דתי אלא חברתי, כדאי להתייעץ עם המחנך או אדם מבוגר שמכיר את הפרטים, לבדוק מה מביא עליו את היחס הזה של החברה, מי מארגן נגדו את כל השיימינג הזה, לשוחח עם הורים עם הנהלת בית הספר, כל מה שאפשר כדי לסייע לו. אין לוותר לילדים מציקים, יש ללחום בתופעה עד חרמה.

בהצלחה.