בנייה על הגג בשתיקת השכנים

שאלה:

אני גר בקומה אחרונה בבניין ובקנית הדירה הקבלן הצמיד לי 40 מ"ר על הגג, שאר הגג הוא רכוש משותף, לפני כ 8 שנים בניתי על כל הגג כולל המשותף ואף שכן לא התנגד, למעשה אני לתומי הבנתי בשעתו שאני יכול על הרכוש המשותף כיוון שאין להם שום שימוש עליו חוץ מדודי שמש שאותם הנחתי על הגג העליון. לאחרונה שכן אומר לי הילדים שלך ישנים על הרכוש שלי, והוא לא רוצה שאני ישלם לו. האם הוא בכלל יכול לבוא אחרי 8 שנים להגיד שזה שלו? ומה כן אפשר לעשות,

תשובה:

שלום וברכה,

המקום המשותף שבבעלות כלל הדיירים לא פוקע גם אחרי 8 שנים, ולכן יכול הדייר אחד לטעון שאתה משתמש ברכוש שלו. ציינת בשאלה שהוא לא רוצה כסף, אם כן אז מה הוא כן רוצה? בכל מקרה עליך להגיע איתו להסדר, לפחות לשלם לו דמי איזון.

בהצלחה.