ביזיון

שאלה:

כבוד הרב התכוונתי לשאול אם בן אדם סופג מלא ביזיונות והשמצות, האם זה בגלל איזשהו עוון שהוא עושה?

תשובה:

שלום וברכה

כל דבר שקורה לאדם יש לו לפשפש במעשיו לחשוב בשל מה בא לו הצער, אבל יש גם נקודה מאוד חשובה נוספת, חז"ל אומרים כל שרוח הבריות נוחה הימנו רוח המקום נוחה הימנו, כלומר מה שאנשים אוהבים אותנו ושמחים איתנו זה מעיד גם על היחס שבינינו לבין בורא עולם, ואם בני אדם כועסים עלינו צריך לחשוב מה גרם לכך, אולי משהו בהנהגה שלנו עם הבריות לא נכון, לא נעים מספיק, לחשוב מה הביא אותם לכך, למה יש שלא מחבבים אותנו, האם אולי פגענו במישהו? זה מאוד חשוב.

בשורות טובות.