סדר הקרבנות

שאלה:

בס״ד
שלום.
האם כשאני אומר סדר הקורבנות במנחה ביום שישי בבית הכנסת כששבת כבר נכנסה אני צריך להוסיף את התוספות לשבת?

תשובה:

שלום וברכה

ודאי שלא, הרי אתה מתפלל מנחה של ערב שבת ואז לא הקריבו את הקרבנות של שבת, אני רק מקווה שאתה אומר זאת אחרי התפילה, כי לא מתפללים מנחה אחרי כניסת השבת אלא לפניה…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא הבנתי את הכוונה לאחר התפילה. להגיד סדר הקורבנות אחר תפילת מנחה? הרי אומרים זאת לפני התפילה. ותפילת מנחה מתפללים בבית הכנסת בדרך כלל אחרי כניסת שבת (לפי השעון, אך לפני שקיעה כמובן)

  2. מנחה מתפללים לפני קבלת שבת, כלומר נכון שהאשה כבר הדליקה נרות, אבל אתה מקבל שבת לאחר מנחה ולא לפניה שהרי אתה מתפלל תפילת חול, לכן יש לגבאי להקפיד שהתפילה תערך מספקי מוקדם שלאחריה עוד יהיה זמן לקבל שבת עם תוספת שבת לפני השקיעה.

  3. ואם התחלתי להתפלל מנחה לפני כניסת השבת(לפי עדות המזרח) וזה נמשך מעבר לכניסת השבת? זה קורה לי לא פעם. מה הדין, האם זה איסור גמור?