מעשר כספים לצורך המפריש עצמו

שאלה:

האם בחורה רווקה שאינה ארוסה יכולה לקנות לעצמה כלי בית וכדו' כנדוניא לעצמה ממעשר כספים שלה?

תשובה:

שלום וברכה

אדם לא יכול לקחת לצורכי עצמו את כספי המעשר… אם הוא חייב במעשר ואינו עני וכדומה, הרי שעליו ליתנו לעניים, ואם הוא פטור הרי שהוא בלאו הכי פטור… מה גם שזה לא צורך עכשוי. אבל אם ההורים נזקקים ניתן לתת להם את המעשרות והם יוכלו בעיתו ובזמנו יותר בקלות להשיא אותה, הכל לפי הענין.

שיהיה תמיד רק שפע, ובמהרה תבשרו בשורות טובות, זיווג נכון ומתאים בלב שמח.