אמירת סימן/מזל טוב קודם יציאת השליה

שאלה:

האם יש מקור לכך שאמירת מזל/סימן טוב (לאחר לידה) רק לאחר יציאת השליה ולא תכף שיוצא התינוק?

תשובה:

שלום וברכה

אין הלכה כזו… האימרה הזו נובעת מכך שאכן הלידה לא מסתיימת עד יציאת השליה, אבל אפשר לומר מזל טוב כל הזמן ומתי שרק רוצים, והעיקר שיהיה רק בשמחות…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הלכה בודאי שלא.
    אני שואל מאחר וכן שמעתי ולאחר מכן מצאתי שכ"כ הזכור לאברהם (אלקלעי) ועוד. שהיו ממש מקפידים דווקא שלא לומר מתי שרוצים אלא דווקא לאחר יציאת השליה.