צניעות בבית

שאלה:

רציתי לדעת האם יש בעיה כלשהיא בהלכה או שהבעיה היא אצלי. אני אין לי שום מניעה להחליף בגדים ליד אשתי כשהיא רואה – בימי טהרתה. ואני אכן עושה זאת אולי לא לעיתים תכופות אך כשיש צורך לא אבדוק אם היא לידי ומסתכלת, לא אברח מהחדר ולא אשלח אותה לחכות בחוץ. פשוט זורם בטבעיות בזמני היתר. אך היא מבחינתה – אם לא מקיימים יחסים היא לא תחליף בגדים בנוכחותי "כי זה לא צנוע". להבנתי זה אולי לא משהו שנלך בדווקא לעשות זאת אך גם לא בדווקא נמנע. לא נברח מהחדר ולא נשלח את הבן-זוג החוצה רק בגלל שצריך להתלבש כשאין איסור הסתכלות.

תשובה:

נכון, אין כל איסור לבעל לראות מקומות המכוסים של אשתו בימי טהרתה, אלא אם כן זה עלול לגרום לו להוצאת זרע לבטלה, אבל זה לא שכיח.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בכל זאת, זו עצה טובה מאוד, שתתלבש שלא בנוכחותו, כי יכול להסתכל ולהרהר כאשר אינו יכול לעשות מאומה, וזה בוודאי לא טוב, והחכם עיניו בראשו להימנע ממצבים אלה.