לימוד תורה באבלות

שאלה:

ידוע מה שכתב בירושלמי מו"ק פ"ג ה"ה והובא בבית יוסף יו"ד סי' שפד שאבל הלהוט אחר התורה מותר לו ללמוד בימי אבלותו.
רציתי לדעת האם זה נפסק להלכה ? [ראיתי בספרים על הנודע ביהודה שהיה לומד בימי השבעה על אביו, וכשנשאל על כך אמר: אני לא מסוגל שלא ללמוד].
מה הגדר של להוט ?
אם ד"ז נאמר גם לגבי תשעה באב, או שמא יש לחלק בניהם, כמו שמצינו כמה חילוקים בניהם, כמו אכילת בשר ועוד ?

תשובה:

הבית יוסף שם כבר מעיד "ולא כתבוהו הפוסקים"…

שבת שלום.