אדם שנפל עם ספר תורה – את מי להרים קודם?

שאלה:

שלום. שמעתי שאם ספר תורה נפל ר"ל וכן אדם נפל ולא נפצע, הרמת ספר התורה קודמת לאדם מחמת יקרותה. היכן כתובה הלכה זו

תשובה:

אינני מכיר התייחסות מפורשת לנושא הזה, אבל מסתבר שככל שאין כאן בעיה של סכנה כל שהיא רק לא נוח לאיש הזה על הריצפה והוא צריך עזרה, אזי יש הרים קודם את ספר התורה שאנחנו מצווים להמנע מבזיונו ואז לסייע לאותו אדם, אבל אם הוא סובל כאבים ויתכן שניזוק ויש לבדוק את מצבו, הוא קודם.