מעשר מדמי אבטלה

שאלה:

שלום,
האם צריך לתת על אבטלה מעשר?

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל מה מקור ההכנסה, כל הכנסה מחוייבת במעשר אלא אם כן מדובר באדם שאין לו בהכנסותיו כדי צרכיו. אני מניח שאת מתפרנסת מההורים ואין לך צורך בכסף לפרנסה, אם כן תתני מעשר.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כידוע שיש דעות שכסף
    שאדם קיבל בצורת צדקה,לא מחויב לתת מעשר מהם כי הם נתנו על דעת שהוא יהיה לו מה לחיות.לפי דעות אלו האם לא ניתן להבין גם כן כך כוונת המדינה בנתינת כסף האבטלה?

  2. מה שאתה מזכיר מדבר באופן שנותן המתנה מקפיד שהכסף ילך לדבר מסויים, ראה דרך אמונה מתנות עניים פרק ז אות סז בציון הלכה, אבל לא בסתם נתינה, וכאן מדובר בקיצבה שהיא מזכויותיו של אזרח ואף אחד לא מקפיד איתו מה יעשה עם הכסף.