הקפאת ביציות

שאלה:

שלום.

ראיתי באתר כמה פעמים ששאלו לגבי הקפאת ביציות שמותר לפי ההלכה. אבל רציתי לשאול לאחר ההקפאה שבאים להשתמש בהם וצריך הפריה, איך משתמשים בזרע הבעל? הבעל האמיתי ולא מתרומת זרע?
בתודה.

תשובה:

שלום רב,

בדרך כלל כן, מהבעל. אין סיבה לקחת מתרומת זרע. אין שום קשר בין הסוגיה של תרומת זרע לסוגיה של הקפאת ביציות. אם יש איזה בעיה אצל הבעל אז יכול להיות שאלה נוספת לגבי תרומת זרע, אבל כאמור, אלו שתי סוגיות שונות לחלוטין.