בשר בין השיניים – ממתי ממתינים שש שעות?

שאלה:

בס"ד
שלום רב
מה הדין של בשר שנתקע בין השיניים , ועברו 6 שעות מאז אכילתו אך עדיין יש חתיכת בשר בשיניים ? אפשר לצחצח לאחר שעברו 6 שעות ולאכול חלבי או שחובה היה לצחצח מייד לאחר אכילת הבשר ?

תשובה:

למעשה המנהג להקל שגם כאשר הבשר יצא מבין השיניים ולא עבר עדיין שש שעות מאז שיצא, מותר לאכול חלב.

מקורות:

ראה ר”ן חולין לז ב מדפי הרי”ף, כמו כן נאמרו בזה כמה סברות, ראה ס’ הכשרות פרק י הערה עח בשם הגר”מ הלברשטאם שאין לבשר כזה משמעות, וראה מגילת ספר סי' פט שהבשר מתחיל להתעכל כבר כשהוא בין השיניים.