ברכה ראשונה

שאלה:

בס״ד
שלום.
מה צריך לברך על חטיף שיש בו גם בוטנים וגם שקדים? אם היה מדובר לדוגמא רק בבוטנים (שהם עיקר החטיף) אז היה צריך לברך אדמה, אבל מה עושים במצב שיש גם בוטנים וגם שקדים?

תשובה:

ככלל במאכל מעורב הברכה נקבעת לפי הרוב, אם יש יותר בוטנים אדמה ואם יתר שקדים העץ, הכל כמובן במידה ואלו הם הברכות ולא מדובר במשהו טחון שאיבד צורתו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הסיבה פשוטה, אדם שבירך אדמה במקום העץ יצא ידי חובה כי היא ברכה יותר כוללת, גם פרי העץ בא מהאדמה, אבל להיפך, בירך העץ על ירק שברכתו אדמה, לא יצא ידי חובה, שהכל לא קשור כאן כי הרי הספק או אדמה או העץ, ובאדמה יצא ידי חובתו.