מכירת מכשיר נייד

שאלה:

שלום רב, האם יהיה מותר למכור טלפון נייד חכם לאדם חילוני, שכנראה לא יתקין סינון?
ובפרט, שהמכירה נועדה לקניית ספרי קודש בעלות המכשיר

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור למכור לו את המכשיר כיון שבעיקרו הוא לא מיועד דוקא לדבר איסור, כמו שמותר למכור לו סיר למרות שיתכן שישתמש בו בשבת, והארכנו בדין זה על מקורותיו פעמים רבות כאן באתר, מה גם שאני בטוח שהוא לא ישאר בלי טלפון חכם, אם לא יקנה ממך יקנה ממישהו אחר, ואין כאן אפילו סיוע כי זה מצוי בכל מקום.