נגיעה בלחם ללא נטילת ידיים בבוקר

שאלה:

בס"ד
שלום רב
יהודי שאינו שומר תורה ומצוות , ואינו נוטל ידיו בבוקר ולאחר בית השימוש , אלא רק שוטף במים וסבון ללא נטלה , ונוגע באוכל השייך ליהודי חרדי , מה הדין ?
למשל , במאפיה שבה אני קונה חלות , החלות בהכשר בד"ץ , אך עובדי המקום ומי שמוציא אותם מהתנור אינו שומר מצוות וודאי יש להניח שאינו נוטל ידיו באמצעות נטלה , וכן אימי שתחיה , כאשר היא מגיעה למאפיה , היא לוקחת עם הידיים את החלות , והיא אינה נטלה ידיים בבוקר ( אלא כאמור , שטפה תחת הברז בלבד)
מה הדין ?
מותר לי לאכול אותן בסעודת השבת ללא חשש למרות שנגעו בהן ללא נטילת ידיים ?

תשובה:

שלום וברכה

בבית יוסף בסי' ד מבואר, שלדעת הרבה ראשונים הרוח רעה סרה מהידים על ידי רחיצה שלוש פעמים גם בלא כלי, ועל זה סומכים במקרה שהזכרת [זה בלאו הכי נעשה בדרך כלל, אדם קם רוחץ מעט פנים ידים אחרי שירותים שוב רוחץ וכן הלאה], שהרי בלאו הכי בדיעבד אוכל שנגע בו אדם ללא נטילת ידים אינו נאסר באכילה [אם ניתן לרוחצו רוחצים אותו, ואם מדובר בדבר מאפה שלא ניתן לרחוץ, מותר לאכול כך, למעט בירה, לכן, כיון שיש לסמוך על הדעות הנ"ל שמספיקה רחיצה שלוש פעמים, מותר גם לכתחילה לקנות חלות בחנות שכזו ולא שמענו למישהו שמפקיד על כך].