לימוד ארמית

שאלה:

שלום, באמת שאני כמעט מתייאש מלימוד השפה הארמית, אני ניסיתי את כל השיטות: אני הולך לשיעורי גמרא, הייתי שנה יושב עם אברך לבד ללמוד גמרא, השתמשתי במילון של ארמית, צפיתי בשיעורים באינטרנט וכלום לא עוזר לי, אני בכלל בלי ידע בשפה הארמית, מה אני עושה עם עצמי?

תשובה:

אל תתייאש זה מאוד קל, חצי המהמילים בגמרא הם בעברית, והאחרות דומות לעברית או חוזרות על עצמן המון… תעזר גם בגמרא מתיבתא של עוז והדר או של ארטסקרול, בהצלחה רבה מאוד.