להתפלל שאשתו תלד בת

שאלה:

בס"ד
מי שכבר נולד לו בן אחד. ועכשיו אשתו מתעברת שנית האם מותר לו להשתדל שזה יהיה זכר [כמו מה דאיתא בעירובין הרוצה שיעשה כל בניו זכרים וכו'] או שבגלל חיוב של פ"ו שמוטל עליו הוא חייב לעשות כל מה שיכול כדי שעכשיו תולד לו בת.
ב' ואת"ל שבמצב זה אסור לו לעשות מעשים כדי שזה יהיה בן, האם גם לא נכון להתפלל שזה יהיה בן.או שתפלה שאני.

תשובה:

שלום רב,

בהחלט יכול להתפלל שתלד בת כדי שיקיים מצוות פריה ורביה. רק שמבואר בברכות ס שזה עד ארבעים יום. (ובאופן טבעי ברור שלאחר שנקלט ההיריון זה כבר בלתי הפיך).

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הרב חיים קנייבסקי זצ"ל בשו"ת שלו כתב על אותה שאלה בדיוק הפוך. ואמר שלעולם יתפלל על בן. גם במקרה כזה. ( לא פורט שם מה הטעם ואולי יש לומר שכנגד קיום מצוות פו"ר עומדים מצוות רבות שהאב יכול לקיים רק בבן כמו ברית מילה, לימוד תורה וכיו"ב ולכן יש יותר מצוות בלידת בן מאשר בלידת בת) .