לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

איך מגיעים לאהבת השם ולחיבור אמיתי?

שאלה:

שלום, רציתי לדעת איך אפשר להגיע בצורה הטובה ביותר לאהבת השם?אני רואה בשנה האחרונה סרטוני מוסר ודברי תורה ומרגיש שזה הפסיק לחזק אותי, הייתי בשיעור אחד שהרב אמר שהדרך הכי טובה להתקרב לקב"ה זה לימוד גמרא, בשיעור אחר רב אחר אמר שהדרך הכי טובה זה לימוד הלכות, רציתי לדעת לאיזה כיוון לפנות?תודה

תשובה:

שלום וברכה

קשה לענות על שאלה זו כי זה מאוד אישי ומשתנה מאדם אחד למשנהו, אבל מה שברור שדרך סירטונים ושיעורים קלילים לא מגיעים לכך. הדרך להגיע לאהבת ה' אמיתית היא שיש לך סיפוק מהעשייה! זה יוצר את הקשר והחיבור האמיתי, ובענין זה כל אחד יש לו את יכולותיו, אם זה לימוד מסודר של מסכת גמרא מכריכה לכריכה עם הבנה וחזרות, לקנות אותה ממש, או לימוד הלכה בצורה מעמיקה יותר שיוצרת קנין בדבר, זה נותן סיפוק חיבור וקשר, ובענין זה אתה למצוא תחום שמעניין אותך ואתה רואה בו רצון לקנותו. כמו כן יש להתחזק בעצם הקשר לה', להתחבר יותר לתפילה, לאמונה בה', לחשוב על התלות שלנו בה', על הנתינה שלו, למצוא נקודת קשר אמיתית, להתבונן מה זה נותן לה ומה היה איתנו בלי זה, וכך בעז"ה מתחברים.

כמו כן מאוד חשוב לחיות בתוך ההווי של הלימוד, לאדם יש נשמה אבל גם גוף, והוא יצור חי, אי אפשר להתבודד, אתה חייב קשר עם אנשים, עם שיעורים חיים ולא סירטונים, עם רב שמוצא חן בעיניך עם חברים שחושבים כמוך, זה בלתי אפשרי בלי זה! בזמנו קישרתי אותך עם לב לאחים אינני יודע מה יצא עם זה, אבל תחשוב בכיוון זה צורך נפשי פנימי טבעי חוצה גבולות ומגזרים…

תצליח מאוד מאוד, מעשיך והקרבתך כה גדולים, שאני משוכנע שתזכה להרבה סייעתא דשמיא!

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה, את האמת את הלימוד שלי כרגע אני עושה הכל לבד.(קשה לי להתרכז בחברת אנשים, בנוסף אני מאוד מופנם).
    נראה לי שאתחיל בהלכות(קיצור שולחן ערוך זה בסדר?)
    אמת הדבר שקישרת אותי לשתי גופים, אחד לכמה חבר'ה בכפר יונה שעושים שיעורי תורה-לשם אני הולך, עם השני לא יצאתי קשר(זה לב אחים?) אשמח שתתן לי שוב תפרטים ליצירת קשר

  2. אין לי את זה אצלי, אשמח אם תדפדף במיילים שלך ותמצא את המייל ההוא שלי, אני מניח ששלחתי לך בפרטי. קיצור שו"ע זה מצויין אבל זה ספר קליל ומתוקצר שאינו יוצר חיבור לתוכן. אני מתכוון לשקוע במשהו, בסברות ביסות בהקשרים בראיות קושיות ותירוצים. כמובן רק אם אתה מסוגל לכך. או לפחות ספר יותר מעשי, כמו ארחות שבת.

  3. אני אחפש את המייל..
    -ומה לגבי הלכה ברורה -21 כרכים(יש לי אותו בבית..)?
    -זה בסדר שאני לומד דברים לבד בבית?(כמו שרשמתי בגלל ריכוז לא טוב ליד אנשים וגם שאני מאוד מופנם)

  4. הלכה ברורה יותר טוב, יש הרחבות רבות… אבל שוב, זה ענין מאוד אישי… תנסה עם הלכות חנוכה, זה מתקרב ותרגיש הרבה יותר קשור לחג אם תהיה בקי בדיניו.

  5. אוקיי תודה,אני לא מוצא את המייל עדיין(אני מחפש מיילים מנפתלי-זה נכון?),אשמח אם תענה לי לגבי השאלה השנייה:
    -זה בסדר שאני לומד דברים לבד בבית?(כמו שרשמתי בגלל ריכוז לא טוב ליד אנשים וגם שאני מאוד מופנם)